top of page

NASTUP TURISTIČKO SPORTSKOG CENTRA „ZLATAR“ NA DVANAESTOM PO REDU, NAJVEĆEM SAJMU PRIVREDE ZAPADNE S

Dvanaesti „SPREG“ se održao od 01. do 03. aprila u „Omni centru“ u Valjevu i na njemu se predstavilo 215 izlagača iz 40 gradova Srbije i Republike Srpske. Sajam je nespecijalizovan, te su izlagači predstavnici različitih privrednih grana i lokalnih samouprava, a za cilj ima promociju domaće proizvodnje i stvaranje kvalitetnijeg privrednog ambijenta. Sajamsku manifestaciju otvorio je zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač.

U okviru propratnog programa sajma, koji je podržala i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), uzeli smo učešće u mnogobrojnim aktivnostima: u okviru „Okruglog stola“ na temu „Održivi razvoj i žensko preduzetništvo“, zatim, „Uloga opština u razvoju poljoprivrede“, gde je na sastanku bilo 40 predstavnika lokalnih samouprava Srbije i BiH, koje su pregovarale o međusobnoj ekonomskoj saradnji. Sa posebnim zadovoljstvom smo učestvovali u okviru „Panel diskusije“ na temu „Poljoprivreda - Geografsko poreklo proizvoda - Sertifikacija - IPARD“. Obzirom da imamo direktno iskustvo na zadatu temu, TSC „Zlatar“ je za posetioce štanda organizovao prezentaciju na temu „Brendiranja Zlatarskog sira“, koji nosi titulu zaštite geografskog porekla i, naravno, obezbedio degustaciju istog. Uspešno su uspostavljeni novi poslovni kontakti i aranžmani. Kao podsticaj zapošljavanju, trećeg dana sajma, u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja Valjevo, organizovan je tradicionalni prolećni sajam zapošljavanja.

Iz Zlatiborskog okruga, pored Nove Varoši, predstavile su se i Opštine Priboj i Prijepolje. Ispred TSC „Zlatar“ dato je više izjava za medije i to: za Regionalnu TV „Vujić Valjevo“, lokalni radio „Kula“, internet radio „Istočnik“... Na štandu od 15 kvadrata, pored promotivnog materijala TSC - a, izložili smo proizvode i promotivne materijale privrednika iz naše opštine: „Zlatar - plast“, „Gumara“, „Sloga“, „Varošanka“, „Delfin“, „Agro - Zlatar“, SZTR „MB“...

Verovatno zbog vremenskih nepogoda koje su zadesile Kolubarski kraj u poslednjih godinu dana interesovanje za gumene čizme je bilo najintenzivnije, mada ni drugi proizvodi naših privrednika nisu prošli nezapaženo. Posetu našem štandu upotpunili su čelnici opštinske uprave grada Valjeva, kako bi „prepisali“ određene modele o zakupnini.

spreg6.jpg

spreg5.jpg

spreg4.jpg

spreg3.jpg

spreg2.jpg

spreg.jpg

Poseta je bila odlična, za tri dana održavanja, broji 10 000 posetilaca, što je dovoljan pokazatelj da je „SPREG“ vodeća privredna sajamska manifestacija u Zapadnoj Srbiji.

TSC „Zlatar“ sa sigurnošću, već sada, može da obeća organizatorima da će svojim nastupom upotpuniti i sledeći sajam.

#sajam #spreg #valjevo #zlatar

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page